ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απομακρύνεται η... ρωσική βοήθεια για το φυσικό αέριο

09:34 - 24 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Απομακρύνεται η... ρωσική βοήθεια για το φυσικό αέριο
H... ρωσική βοήθεια για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μοιάζει απίθανη.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως η Ρωσία είναι απίθανο να στείλει επιπλέον φυσικό αέριο στην ΕΕ μέχρι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με αναλυτές.

Η επιπλέον παραγωγή της Gazprom παραμένει στο σπίτι για να ξαναγεμίσει χώρους αποθήκευσης που εξαντλήθηκαν σοβαρά από έναν μακρύ και κρύο χειμώνα, ενώ η Ευρώπη αντιμετωπίζει τιμές ρεκόρ χωρίς καμία ανακούφιση στο άμεσο μέλλον.

Ασφαλώς, το ζήτημα αφορά και τη χώρα μας, με τις τιμές σε αδιανόητα επίπεδα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο διοικητικός ηγέτης του ομίλου Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Κληθείς να σχολιάσει την εκρηκτική αύξηση των τιμών φυσικού αερίου ο κ. Μυτιληναίος έκανε λόγο για την «τέλεια καταιγίδα».

Σημείωσε πως οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τη χρονική διάρκεια του προβλήματος.

Η μεγαβατώρα κυμαίνεται γύρω στα 72 ευρώ και η τιμή αυτή αναμένεται να διατηρηθεί ως τον Μάρτιο, για να υποχωρήσει τον Απρίλιο στα 38 ευρώ και τον Μάιο στα 32 ευρώ, τόνισε. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι σημερινές τιμές του φυσικού αερίου ως μέτρο σύγκρισης είναι σαν η βενζίνη να είχε εκτοξευτεί στα επτά ευρώ.

«Είμαστε στο έλεος του χειμώνα και όπως έγραψαν και οι Financial Times, να προσευχόμαστε να έχουμε ήπιο χειμώνα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.