ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Θα υπάρξουν συνέπειες για τη μεταχείριση των Αϊτινών μεταναστών

20:10 - 24 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Θα υπάρξουν συνέπειες για τη μεταχείριση των Αϊτινών μεταναστών
«Ντροπή για το έθνος» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τη σκληρή μεταχείριση Αϊτινών μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ από πράκτορες συνοριακών περιπολιών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μπάιντεν τόνισε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τους συνοριοφύλακες.

Παράλληλα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την κατάσταση στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό μεσούσης της εισροής χιλιάδων Αϊτινών, η οποία προσέλκυσε τη διεθνή προσοχή μετά τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο που έδειχναν έφιππους πράκτορες να χρησιμοποιούν τα χαλινάρια εναντίον των μεταναστών.

«Ασφαλώς, αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαι πρόεδρος», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν» πρόσθεσε αναφερόμενος στους πράκτορες. «Δεν είναι απλά αυτό που είμαστε».

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών Αλεχάντρο Μαγιόρκας έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Παρά την μεγάλη κατακραυγή που προκάλεσαν οι φωτογραφίες των συνοριοφυλάκων, η πίεση αυξάνεται στον πρόεδρο Μπάιντεν για να ενισχύσει τον έλεγχο των συνόρων.

Στο μεταξύ, το Μεξικό προτρέπει τους Αϊτινούς στα σύνορα να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να επιστρέψουν στα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα για να ζητήσουν άσυλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:15 - 24 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.