ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ, που συνεργάστηκαν με λαθρέμπορους μεταναστών!

09:34 - 27 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ, που συνεργάστηκαν με λαθρέμπορους μεταναστών!
Ενώπιον των ευθυνών της, για το τι πρόκειται να πράξει με τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, που συνεργάζονται με λαθρέμπορους μεταναστών, φέρνει την Κομισιόν, με ερώτηση του ο Γάλλος ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Jean-Paul Garraud.

Επικαλούμενος άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο Γάλλος ευρωβουλευτής αναφέρει ότι από το 2017, οι ιταλικές δικαστικές αρχές ξεκίνησαν 19 έρευνες για τη συμμετοχή καπετάνιων πλοίων ΜΚΟ, μελών πληρώματος και προσωπικού στην παροχή βοήθειας και υποστήριξης της παράνομης μετανάστευσης.

Αναφέρει, ακόμη, ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ως αποτέλεσμα μιας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από δύο Έλληνες αστυνομικούς που διείσδυσαν σε ομάδες μεταναστών που ταξίδευαν στη Λέσβο από την Τουρκία, οι ελληνικές αρχές κατηγόρησαν αρκετές ΜΚΟ για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και τη διευκόλυνση του λαθρεμπορίου μεταναστών.

Τον δε Μάρτιο του 2021, οι ιταλικές αρχές άσκησαν κατηγορίες για συνδρομή και παράνομη μετανάστευση εναντίον 21 ατόμων (μέλη πληρώματος, αρχηγών ομάδων και διευθυντών) που εργάζονταν για τις ΜΚΟ Médecins sans Frontières και Save the Children, με βάση στοιχεία που συλλέχθηκαν από υποκλοπές συσκευών στο πλοίο Iuventa. από έναν ανακριτή που εργάστηκε μυστικά στο Vos Hostia.

Οπως αποκαλύπτει, ωστόσο, στην συνέχεια ο Γάλλος ευρωβουλευτής, σύμφωνα με το Σύστημα Χρηματοπιστωτικής Διαφάνειας, μεταξύ 2007 και 2016, αυτές οι ΜΚΟ και οι θυγατρικές τους έλαβαν 173,61 εκατ. Ευρώ και 52,13 εκατ. Ευρώ αντίστοιχα από την ΕΕ.

Μήπως σκέπτεται η Κομισιόν, να σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις σ’ αυτές τουλάχιστον τις ΜΚΟ, ρωτάει με έκδηλη ειρωνία ο Γάλλος ευρωβουλευτής.

Νικος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.