ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: Ξεκινά συνομιλίες για κυβέρνηση με Πράσινους και FDP

13:15 - 27 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Σολτς: Ξεκινά συνομιλίες για κυβέρνηση με Πράσινους και FDP
Το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης του SPD σε συνεργασία με Πράσινους και Φιλελεύθερους είναι το επικρατέστερο μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής (27/9) στη Γερμανία.

Οι Σοσιαλδημοκράτες ξεκινούν άμεσα διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό τριμερούς κυβερνητικής συμμαχίας ώστε να ηγηθούν της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης, για πρώτη φορά από το 2005, μετά την νίκη τους στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι θα επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες του FDP, λέγοντας ότι οι ψηφοφόροι ψήφισαν για να στείλουν τους συντηρητικούς της Αγγελα Μέρκελ στην αντιπολίτευση έπειτα από 16 χρόνια στην ηγεσία της χώρας.

«Αυτό που βλέπετε είναι ένα πολύ χαρούμενο SPD», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μέρκελ στην έδρα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος αρπάζοντας μία ανθοδέσμη με λευκά και κόκκινα λουλούδια.

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν πολύ καθαρά. Είπαν ποιος πρέπει να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση».

«Ενίσχυσαν τρία κόμματα - του Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το FDP - κατά συνέπεια, οι πολίτες αυτής της χώρας έδωσαν καθαρή εντολή - αυτοί οι τρεις πρέπει να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.