ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανο- ευρωπαϊκό συμβούλιο τεχνολογίας με... γκρίνια της Γαλλίας

07:30 - 28 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Αμερικανο- ευρωπαϊκό συμβούλιο τεχνολογίας με... γκρίνια της Γαλλίας
Στη σκιά της κρίσης των σχέσεων ανάμεσα ΗΠΑ-Γαλλίας, λόγω της συμφωνίας AUKUS πραγματοποιείται την Τετάρτη (29/9) το αμερικανο-ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις διμερείς στρατηγικές στον τομέα των τεχνολογιών και του εμπορίου.

Η Γαλλία απείλησε ακόμα και αναβολή του συμβουλίου, το οποίο τελικά θα γίνει αλλά με πιο χαμηλές προσδοκίες σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Το EU-US Trade and Technology Council, TTC, φιλοδοξεί βασικά να υπερασπιστεί το ρόλο που θα παίξουν οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές εταιρείες στον καθορισμό των παγκόσμιων προτύπων καθώς αντιστέκονται στις πρόσφατες προσπάθειες της Κίνας να πάρει τα ηνία της συγκεκριμένης βιομηχανίας.

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν πληροφορίες και θα συνεργαστούν σε πρότυπα για κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, σύμφωνα με προσχέδιο έγγραφο που δημοσιεύει το Bloomberg.

Η Γαλλία βέβαια βάζει εμπόδια και σε πρώτη φάση δήλωσε πως δεν είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τα σχέδια συμπερασμάτων για τη συνεδρίαση του συμβουλίου εμπορίου και τεχνολογίας με τις ΗΠΑ.

Τα κύρια θέματα της συνάντησης, πάντως, περιλαμβάνουν ξένες επενδύσεις, ελέγχους εξαγωγών, αλυσίδες εφοδιασμού ημιαγωγών και τεχνητή νοημοσύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.