ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Αυστηροποιεί τη χορήγηση βίζας σε όσους είναι από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία

12:55 - 28 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Γαλλία: Αυστηροποιεί τη χορήγηση βίζας σε όσους είναι από Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία
Περαιτέρω αυστηροποιεί η Γαλλία τις προϋποθέσεις απόκτησης βίζας για όσους προέρχονται από το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία.

"Είναι μια δραστική απόφαση, είναι μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, αλλά είναι μια απόφαση που κατέστη απαραίτητη λόγω του ότι οι χώρες αυτές δεν δέχονται να ξαναπάρουν υπηκόους που δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να κρατήσουμε στη Γαλλία", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η στάση αυτή των χωρών "εμποδίζει την αποδοτικότητα των αποτελεσματικών επιστροφών" στα σύνορα μόλις επιδοθούν οι εντολές εγκατάλειψης του γαλλικού εδάφους (OQTF), είπε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Υπήρξε ένας διάλογος, στη συνέχεια υπήρξαν απειλές∙ σήμερα θέτουμε αυτή την απειλή σε εκτέλεση", εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διάρκεια αυτού του μέτρου, αν είναι προσωρινό ή μόνιμο, ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι "αποφασίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες" και "θα τεθεί σε εφαρμογή" ώστε να "ωθήσει τις εν λόγω χώρες να αλλάξουν πολιτική και να δεχθούν να παράσχουν τις προξενικές άδειες διέλευσης".

"Θα θέλαμε η αντίδραση να ήταν πιο πολύ στην κατεύθυνση της συνεργασίας με τη Γαλλία ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι κανόνες μας για τη μετανάστευση", επέμεινε ο Ατάλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.