ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Υόρκη: Επένδυση $191 εκατ. για υποδομές αιολικής ενέργειας

13:16 - 29 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Νέα Υόρκη: Επένδυση $191 εκατ. για υποδομές αιολικής ενέργειας
Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει ένα φιλόδοξο 15ετές πρόγραμμα αξίας 191 εκατομμυρίων δολαρίων με όνομα Offshore Wind Vision (OSW), που έχει σχεδιαστεί για να καταστήσει την περιοχή κορυφαίο προορισμό της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 13.000 θέσεων εργασίας και η επίτευξη μέσης ετήσιας επένδυσης 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την πόλη να πετύχει τον στόχο της, να έχει 100 % καθαρή ηλεκτρική ενέργεια έως το 2040 και ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050.

Σύμφωνα με το σχέδιο που περιγράφεται λεπτομερώς από τον Δήμαρχο Bill de Blasio και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση New York City Economic Development (NYCEDC), η Νέα Υόρκη θα αναλάβει δεσμεύσεις που θα εστιάζονται σε τρεις βασικούς τομείς: τοποθεσίες και υποδομές, επιχειρήσεις και εργατικό δυναμικό και έρευνα και καινοτομία. Η πόλη θα εργαστεί για την ανάπτυξη της καλύτερης υποδομής στην κατηγορία που θα υποστηρίξει την κατασκευή και λειτουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Το σχέδιο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η πόλη θα επεκτείνει τον κατασκευαστικό της τομέα για να φτιάξει, να τοποθετήσει και να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες και να διασφαλίσει ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν και να τροφοδοτηθούν τοπικά.

Το σχέδιο δεσμεύει επίσης την πόλη να αναπτύξει συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με κοινότητες για τη δημιουργία καλοπληρωμένων και «πράσινων» θέσεων εργασίας σε «μειονεκτικές» γειτονιές. Η πόλη θα επικεντρωθεί σε στοχευμένες επενδύσεις για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού και την υποστήριξη επιχειρήσεων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια ποικιλία ταλέντων σε υπεράκτιους ανέμους. Το σχέδιο στοχεύει περαιτέρω στην υποστήριξη επιχειρήσεων των μειονοτήτων και της τοπικής κοινότητας, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια που αναμένεται να δημιουργηθούν από την υπεράκτια αιολική βιομηχανία.

Τέλος, η πόλη θα εργαστεί για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στον υπεράκτιο άνεμο, ώστε να δημιουργηθούν νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις. Η NYCEDC θα συνεργαστεί με την υπεράκτια αιολική βιομηχανία και τους εταίρους της για να ξεκινήσει έναν επιταχυντή που θα επιτρέψει στις νεοϋορκέζικες νεοφυείς επιχειρήσεις να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά υπεράκτιων τεχνολογιών αιολικής ενέργειας για να υποστηρίξουν την παγκόσμια ανάπτυξη και πρόοδο στον τομέα.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.