ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία- Ελλείψεις καυσίμων: Στρατιώτες εκπαιδεύονται για να οδηγήσουν βυτιοφόρα!

14:59 - 29 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
Περίπου 150 οδηγοί του βρετανικού στρατού εκπαιδεύονται εσπευσμένα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις καυσίμων στη Βρετανία.

Στόχος είναι να μπορέσουν να οδηγήσουν τα βυτιοφόρα που διαθέτουν οι εταιρείες καυσίμων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας να τα μεταφέρουν εντός του αστικού ιστού.

Στο πλαίσιο της κατάστασης αυτής, η λιανική τιμή των υγρών καυσίμων βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας ενώ η βρετανική στερλίνα βρέθηκε χθες, Τρίτη, στο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς.

«H κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ενόψει των Χριστουγέννων, όχι μόνο για να εξασφαλίσει τις ανάγκες των πρατηρίων καυσίμων, αλλά για όλη την τροφοδοτική αλυσίδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε με την έλλειψη καυσίμων.

Ο Τζόνσον δέχθηκε σοβαρές πιέσεις να απευθυνθεί στον κόσμο καθώς έχουν στερέψει οι αντλίες στη συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων ενώ για πέμπτη μέρα παρατηρούνται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έξω από τα βενζινάδικα που διαθέτουν ακόμη καύσιμα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προέτρεψε τους οδηγούς «να γεμίζουν τα αυτοκίνητα τους με τον κανονικό τρόπο». Απέδωσε δε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια ζήτηση για καύσιμα και οδηγούς φορτηγών σε όλο το κόσμο.»

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.