ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: «Πέρασε» το νομοσχέδιο για την αποτροπή του shutdown

22:07 - 30 Σεπ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: «Πέρασε» το νομοσχέδιο για την αποτροπή του shutdown
Η Γερουσία ενέκρινε σήμερα (30/9) το νομοσχέδιο για να παρατείνει τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως τις 3 Δεκεμβρίου, αλλά πρέπει να περάσει και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για να αποτραπεί το λεγόμενο «shutdown» ως τα μεσάνυχτα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το νομοσχέδιο πέρασε με 65 ψήφους υπέρ και 35 κατά.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι οι βουλευτές θα εγκρίνουν το νομοσχέδιο και θα το στείλουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να το υπογράψει. 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης την παροχή στήριξης $28,6 δισ. για όσους επλήγησαν από τις καταστροφές, καθώς και βοήθεια $6,3 δισ. για τους Αφγανούς πρόσφυγες.

Το κείμενο, το οποίο προβλέπει παράταση του προϋπολογισμού έως τις 3 Δεκεμβρίου, εγκρίθηκε με την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών εκτός από την στήριξη που έλαβε από τους Δημοκρατικούς.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαιρέτισε αυτή τη σπάνια στιγμή ένωσης καθώς υπάρχουν «τόσα πολλά για να διευθετηθούν εδώ», δήλωσε αναφερόμενος στην απειλή μιας χρεοκοπίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις του Κογκρέσου γύρω από τα επενδυτικά σχέδια του Τζο Μπάιντεν.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:58 - 30 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.