ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βγήκε και ο στρατός για διανομή καυσίμων στη Βρετανία

14:15 - 04 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Βγήκε και ο στρατός για διανομή καυσίμων στη Βρετανία
Σε οριακό σημείο βρίσκεται η Βρετανία, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά τη διανομή καυσίμων, με τους καταναλωτές σε αρκετά σημεία της χώρας να βρίσκονται σε πανικό.

Στα πρατήρια υγρών καυσίμων σχηματίζονται τεράστιες ουρές, με την κυβέρνηση να ρίχνει πλέον στη μάχη και τον στρατό.

Τη Δευτέρα (4/10) εθεάθησαν Βρετανοί στρατιώτες σε τερματικό καυσίμων της BP, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης οδηγών βυτιοφόρων, ειδικά μετά το Brexit και την πανδημία.

Στην επιχείρηση «Escalin» αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 200 στρατιώτες, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα είναι σε επιφυλακή και στρατιωτικοί οδηγοί βυτιοφόρων.

Αρκετά πρατήρια καυσίμων έχουν στερέψει και, αν και η εικόνα έχει αρχίσει να βελτιώνεται, τα προβλήματα παραμένουν στο Λονδίνο, αλλά και στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Μάλιστα, για να διευκολύνει τη διανομή καυσίμων, αφού παρατηρείται έλλειψη περίπου 100.000 οδηγών βυτιοφόρων, η Βρετανία χορηγεί και προσωρινή βίζα σε χιλιάδες οδηγούς.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ανησυχητικά στοιχεία για την εγχώρια οικονομία, σημειώνοντας ότι οι πιέσεις του πληθωρισμού αναμένεται να αυξήσουν τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.