ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Απροσδόκητα μεγάλη η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο

11:07 - 07 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Γερμανία: Απροσδόκητα μεγάλη η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο
Υπερβολικά μεγάλη ήταν η απόκλιση της πρόβλεψης των οικονομολόγων σχετικά με τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία για τον μήνα Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, η πτώση ανήλθε στο 4%, σε σχέση με τις τιμές του προηγούμενου μήνα, σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους τη στιγμή που οι προβλέψεις των επιστημόνων έκαναν λόγο για μόλις 0,2%

Η στατιστική υπηρεσία Destatis που δημοσίευσε τα στοιχεία, αναθεώρησε ανοδικά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής του Ιουλίου σε μηνιαία βάση, στο 1,3% από το 1% νωρίτερα.

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου αυξήθηκε 1,7% σε ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους.

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, πριν την πανδημία, η βιομηχανική παραγωγή είναι μειωμένη κατά 9%, σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσε πτώση 7,8% σε μηνιαία βάση, η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε 2,6% και η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκε 2,4%.

Η ενεργειακή παραγωγή αυξήθηκε 4,1% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο και η παραγωγή των κατασκευών μειώθηκε 3,1%.

Τα εκτεταμένα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, όπως φαίνεται έχουν επηρεάσει κατά πολύ τη Γερμανική βιομηχανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.