ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλοβλέπει τον συνασπισμό «φανάρι» ένας στους δύο Γερμανούς

14:12 - 08 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Καλοβλέπει τον συνασπισμό «φανάρι» ένας στους δύο Γερμανούς
Με θετικό βλέμμα βλέπει την πιθανότητα κυβερνητικού συνασπισμού «φανάρι» από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP) ένας στους δύο Γερμανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ARD.

Συγκεκριμένα, υπέρ του ενδεχόμενου δηλώνει το 53% των Γερμανών, ενώ το 63% θα ήθελε τον Όλαφ Σολτς ως Καγκελάριο.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις, ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν και ο Φρίντριχ Μερτς είναι οι πιο δημοφιλείς υποψήφιοι για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ενώ ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ αποδοκιμάζεται για τη στάση του απέναντι στον απερχόμενο αρχηγό του CDU, τον 'Αρμιν Λάσετ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «Deutschlandtrend» του Ινστιτούτου Infratest Dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 53% τάσσεται υπέρ του συνασπισμού «φανάρι», τον οποίο ωστόσο απορρίπτει το 40%. Μόνο το 25% των ερωτηθέντων ωστόσο προκρίνει έναν συνασπισμό "Τζαμάικα" (CDU/CSU, Πρασίνων, Φιλελευθέρων).

Οι ψηφοφόροι πάντως εμφανίζονται σε ποσοστό 57% δυσαρεστημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα επειδή δεν το θεωρούν ξεκάθαρο, ενώ το 40% δηλώνει ότι το αποτέλεσμα τον ικανοποίησε. Σε κάθε περίπτωση, το 63% πιστεύει ότι ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς πρέπει να είναι ο επόμενος Καγκελάριος, με το 24% να εκφράζεται, αντιθέτως, υπέρ μιας κυβέρνησης υπό την Χριστιανική Ένωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.