ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

AstraZeneca: Επιτυχείς οι δοκιμές του κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορονοϊού

15:45 - 11 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
AstraZeneca: Επιτυχείς οι δοκιμές του κοκτέιλ αντισωμάτων κατά του κορονοϊού
Η AstraZeneca ανακοίνωσε τη Δευτέρα (11/10) πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της κατά του κορονοϊού ανταποκρίθηκε στους κύριους στόχους του σε δοκιμή προχωρημένης φάσης, καθώς βοήθησε να μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρής νόσησης ή θανάτου σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς.

To φάρμακο υπό την ονομασία AZD7442, το πρώτο ενέσιμα χορηγούμενο σκεύασμα προστασίας κατά της Covid-19 πέρα από τα εμβόλια, μείωσε τον κίνδυνο για σοβαρή νόσηση ή θάνατο κατά 50% σε ασθενείς που ήταν συμπτωματικοί για επτά μέρες ή λιγότερο διάστημα, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο της δοκιμής.

«Mια έγκαιρη παρέμβαση με τα αντισώματά μας μπορεί να προσφέρει αξιοσημείωτη από την ανάπτυξη σοβαρής νόσησης, με συνεχιζόμενη προστασία για πάνω από έξι μήνες», τόνισε ανώτατος αξιωματούχους της εταιρείας.

Η AstraZeneca αναπτύσσει το εν λόγω φάρμακο ως θεραπεία και για την προστασία ατόμων που δεν απέκτησαν ισχυρή ανοσολογική απόκριση με τα εμβόλια και ήδη κατέθεσε αίτημα για έκτακτη έγκριση προς τις αμερικανικές αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.