ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

΄Έρευνα: Οι ελεύθεροι βγάζουν λιγότερα χρήματα από τους δεσμευμένους

08:16 - 12 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
΄Έρευνα: Οι ελεύθεροι βγάζουν λιγότερα χρήματα από τους δεσμευμένους
Διεθνής έρευνα δείχνει ότι όσοι δεν έχουν σχέση είναι σε πιο δυσχερή οικονομική κατάσταση από όσους είναι σε σχέση ή παντρεμένοι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, για πρώτη φορά έχουμε αριθμό-ρεκόρ αδέσμευτων ηλικίας από 25 έως 54 ετών. Το 2019, σχεδόν το 38% των ατόμων στο ηλικιακό γκρουπ 25-54 ούτε ήταν παντρεμένοι, ούτε συζούσαν, με το ποσοστό να είναι 29% το 1990.

Η έρευνα δείχνει ότι τα συγκεκριμένα άτομα αντιμετωπίζουν και περισσότερα οικονομικά προβλήματα.

«Το να έχεις έναν σύντροφο φαίνεται ότι έχει κάποια πλεονεκτήματα. Τα χρήματα που βγάζεις από τη δουλειά σου σχετίζονται με το αν είσαι δεσμευμένος», αναφέρει ένας εκ των κορυφαίων ερευνητών του Pew, ο Ρίτσαρντ Φράι.

Όπως εξηγεί, η έρευνα έδειξε ότι οι αδέσμευτοι ενήλικες έχουν μικρότερες πιθανότητες να έχουν κάποιο πτυχίο και να προσληφθούν, σε αντίθεση με όσους έχουν σχέση ή είναι παντρεμένοι.

«Το 2019, λιγότερο από 45% των ελεύθερων αντρών εργάζονταν, σε αντίθεση με το 91% των δεσμευμένων. Η διαφορά είναι μικρότερη για τις γυναίκες», σημειώνει.

Κατά συνέπεια, οι αδέσμευτοι άνδρες κερδίζουν κατά μέσο όρο λιγότερα από τους δεσμευμένους και συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να μένουν με τους γονείς τους, ποσοστό που μεγάλωσε εν καιρώ πανδημίας.

Κατά μέσο όρο, οι άνδρες που βρίσκονται σε σχέση ή είναι παντρεμένοι, εισέπρατταν το 2019 περί τα 57.000 δολάρια, ενώ οι ελεύθεροι 35.600 δολάρια.

Για τις γυναίκες, η διαφορά είναι μικρότερη, αλλά αξιοσημείωτη, με τις δεσμευμένες να κερδίζουν 40.000 δολάρια σε αντίθεση με τις αδέσμευτες που κέρδιζαν 32.000.

Μάλιστα, ο Φράι εκτιμά ότι η συγκεκριμένη τάση έχει πλέον παγιωθεί και μελλοντικά το χάσμα θα αυξηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.