ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα κατακεραυνώνει τον Τζόνσον:Από τις χειρότερες η διαχείριση της πανδημίας

09:44 - 12 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Έρευνα κατακεραυνώνει τον Τζόνσον:Από τις χειρότερες η διαχείριση της πανδημίας
Ιδιαίτερα δηκτική για τον Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού είναι έκθεση κοινοβουλευτικών επιτροπών, χαρακτηρίζοντάς την «μια από τις χειρότερες αποτυχίες του τομέα της δημόσιας υγείας στη Βρετανία».

Την έκθεση συνέταξαν δύο κοινοβουλευτικές επιτροπές έπειτα από δύο μήνες ακροάσεων και σε αυτή σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, με τη στήριξη των επιστημονικών της συμβούλων, «σκοπίμως υιοθέτησε μια προσέγγιση σταδιακή και προοδευτική αντί να λάβει πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η Ντάουνινγκ Στριτ προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία και να επιτύχει τη συλλογική ανοσία μέσω της νόσησης, γεγονός που οδήγησε τη χώρα να έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά νεκρών στην Ευρώπη, περισσότεροι από 150.000 μέχρι στιγμής.

Η έκθεση επισημαίνει την καθυστέρηση στη λήψη καίριων μέτρων μέχρι να φτάσει τελικά η χώρα στο πλήρες lockdown, παρά το γεγονός, όπως τονίζεται, ότι υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία.

«Οι αποφάσεις που αφορούσαν το lockdown και την κοινωνική αποστασιοποίηση τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας – και οι συστάσεις που οδήγησαν σε αυτές—αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στον τομέα της δημόσιας υγείας που έχει γνωρίσει ποτέ η Βρετανία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε μαθήματα από την πανδημία και πρόσθεσε ότι τον επόμενο χρόνο θα διεξαχθεί πλήρης, δημόσια έρευνα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.