ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέστρεψε στην ανάπτυξη η βρετανική οικονομία

10:03 - 13 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Επέστρεψε στην ανάπτυξη η βρετανική οικονομία
Σε ανάπτυξη επέστρεψε η βρετανική οικονομία τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις που θέλουν την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξάνει τα επιτόκια πριν το τέλος της χρονιάς.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, μετά την αναθεώρηση του Ιουλίου σε πτώση κατά 0,1%. Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ παραμένει 0,8% υψηλότερα από το επίπεδο που ήταν προ πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,8% μηνιαίως, ελαφρώς περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η αύξηση αποδίδεται στην άνοδο κατά 16% που κατέγραψε ο εξορυκτικός τομέας. Σε αντίθεση, ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου παρουσίασε μηνιαία πτώση 2,8%, ενώ ο τομέας ύδρευσης 0,8%. Ο μεταποιητικός κλάδος αναπτύχθηκε κατά 0,5%.

Στο μέτωπο του εμπορίου, το συνολικό εμπορικό έλλειμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιρουμένoυ του μη νομισματικού χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, υποχώρησε κατά 5,5 δισ. στερλίνες, στα £4,2 δισ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.