ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νορβηγία: 37χρονος Δανός ο δράστης της επίθεσης με τόξο

08:14 - 14 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Νορβηγία: 37χρονος Δανός ο δράστης της επίθεσης με τόξο
Ένας 37χρονος Δανός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης της πρωτοφανούς επίθεσης με τόξο που σκόρπισε το θάνατο το βράδυ της Τετάρτης (14/10) στη Νορβηγία.

Πέντε νεκρούς και δύο τραυματίες άφησε πίσω του ο συγκεκριμένος άνδρας στην πόλη Κονγκσμπέργκ, που ήταν οπλισμένος με τόξο και βέλη!

Η αστυνομία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα την πληροφορία αυτή «εξαιτίας των φημών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για ανθρώπους που δεν συνδέονται» με την επίθεση στη μικρή πόλη περίπου 28.000 κατοίκων, η οποία απέχει 68 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Όσλο. Πάντως δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία της ταυτότητας του άνδρα.

Επιπλέον, δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τα κίνητρα του δράστη ως αυτό το στάδιο.

Σημειώνεται πως η επίθεση είναι η πιο πολύνεκρη που έχει υποστεί η Νορβηγία από τον Ιούλιο του 2011, όταν ο ακροδεξιός Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ δολοφόνησε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις στο Όσλο και στο μικρό νησάκι Ούτεγια. Τα περισσότερα θύματά του ήταν παιδιά στην εφηβεία.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η χθεσινή επίθεση να ήταν τρομοκρατική ενέργεια και αναμένεται να δημοσιοποιήσουν περισσότερες πληροφορίες εντός της ημέρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.