ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προφυλακίστηκε ο τοξοβόλος που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία

15:05 - 15 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Την προφυλάκιση του δράστη της φονικής επίθεσης με τόξο και βέλη στη Νορβηγία, σε ιατρικό περιβάλλον, αποφάσισε σήμερα (15/10) δικαστήριο της σκανδιναβικής χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Έσπεν Άντερσεν Μπρότεν θα τεθεί, για προληπτικούς λόγους, υπό κράτηση για τέσσερις εβδομάδες, τις δύο πρώτες σε πλήρη απομόνωση, όπως αποφάσισε η δικαστής Αν Μίκαλσεν.

Διατυπώνονται αμφιβολίες για την ψυχική κατάσταση, και άρα την ποινική ευθύνη, του 37χρονου Δανού ο οποίος φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε στον ισλαμισμό και ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις την Τετάρτη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ (νοτιοανατολικά) όπου κατοικεί.

O Μπρότεν είχε αρχίσει χθες Πέμπτη να αποτελεί αντικείμενο ψυχιατρικής αξιολόγησης ώστε να καθοριστεί αν μπορεί να είναι ποινικά υπεύθυνος για την πράξη του, όμως τα συμπεράσματά της δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν περάσουν αρκετοί μήνες.

«Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν όλα στη θέση τους» στο κεφάλι του υπόπτου, δήλωσε ο δικηγόρος του Φρέντρικ Νέουμαν στην εφημερίδα VG.  «Μια πλήρης δικαστική αξιολόγηση θα αποσαφηνίσει τα πράγματα».

Καθώς ο Δανός είχε συγκατατεθεί στην κράτησή του, η απόφαση της δικαστή ελήφθη έπειτα από μια απλοποιημένη διαδικασία χωρίς την εμφάνιση του υπόπτου.

Αν και οι επιθέσεις φέρουν τη σφραγίδα μιας τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές δεν αποκλείουν την υπόθεση της τρέλας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 15 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.