ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Κίνδυνος να «ξεμείνει» από παιχνίδια τα Χριστούγεννα!

18:52 - 15 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Κίνδυνος να «ξεμείνει» από παιχνίδια τα Χριστούγεννα!
Ένας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί ότι οι καθυστερήσεις στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου θα οδηγήσουν σε ελλείψεις παιχνιδιών αυτά τα Χριστούγεννα.

Ο Garry Grant, προϊστάμενος του The Entertainer, είπε ότι θα είναι πιο δύσκολο να μοιράσουμε τα αποθέματα στα σωστά μέρη την κατάλληλη στιγμή. Οι κούκλες Barbie και τα παιχνίδια Paw Patrol που είναι από τα αγαπημένα των παιδιών, αναμένεται να τελειώσουν γρήγορα.

Το μπλοκάρισμα εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του Felixstowe, και η έλλειψη οδηγών βαρέων φορτηγών (HGV) προκαλεί ευρεία ανησυχία μεταξύ των λιανοπωλητών για τα μελλοντικά αποθέματα.

Ο κ. Grant εξήγησε ότι τα 170 καταστήματά του είναι "πολύ γεμάτα αυτή τη στιγμή". Πρόσθεσε όμως ότι η ζήτηση "θα ξεπεράσει τη διαθεσιμότητα" επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί για να μετακινήσουν τα αποθέματα της εταιρείας.

"Δεν θα υπάρξουν ποτέ καταστήματα παιχνιδιών χωρίς παιχνίδια. Θα υπάρχουν όμως καταστήματα παιχνιδιών χωρίς όλα τα παιχνίδια που κανονικά θα περίμεναν να έχουν λόγω των ελλείψεων, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα θέματα μεταφορών και αποθηκών, αντί στο ότι υπάρχει έλλειψη των παιχνιδιών».

Η έλλειψη οδηγών σημαίνει ότι τα εμπορευματοκιβώτια αποστολής εκφορτώνονται αλλά παραμένουν στοιβασμένα στην προκυμαία περιμένοντας την παραλαβή. Η έλλειψη οδηγών σημαίνει επίσης ότι υπάρχει καθυστέρηση στην επιστροφή άδειων κοντέινερ για επαναχρησιμοποίηση.

Τα προβλήματα έρχονται την πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου για τους λιανοπωλητές, καθώς τα περισσότερα αγαθά εισάγονται από την Ασία για πώληση κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων συναλλαγών.

Ο Thomas O'Brien, διευθύνων σύμβουλος του σχεδιαστή παιχνιδιών Boxers Gifts με έδρα το Leeds, που παράγει τα προϊόντα του στην Κίνα, δήλωσε ότι υπάρχουν «πολλά αποθέματα», αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι «όλα διαρκούν περισσότερο χρόνο και είναι τρομακτικά πιο ακριβά», πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία "θα δυσκολευτεί να διατηρήσει τις αυξήσεις των τιμών σε οποιοδήποτε ποσοστό χαμηλότερο από 10%".

Παρόλο που υπάρχουν εναλλακτικά παιχνίδια, ο κ. O'Brien είπε ότι η εταιρεία έχει χάσει έξι εβδομάδες "χρόνο προγραμματισμού" για να μπορέσει να φέρει ξανά αποθέματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είπε ότι τα εμπορευματοκιβώτια που αποστέλλονται από το Qingdao της Κίνας στο Felixstowe του κοστίζουν 15.000 δολάρια αντί για το φυσιολογικό ποσό των 2.500 δολαρίων το 2020. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.