ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλιο Valneva: Ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση και λιγότερες παρενέργειες απ'το AstraZeneca

11:33 - 18 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Εμβόλιο Valneva: Ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση και λιγότερες παρενέργειες απ'το AstraZeneca
Θετικά αποτελέσματα στη φάση ΙΙΙ για το υποψήφιο εμβόλιό της κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα (18/10) η Valneva.

Περίπου έναν μήνα μετά την ακύρωση εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας μιας μεγάλης συμφωνίας για την αγορά του εμβολίου της, η Valneva ανακοίνωσε ότι η τελευταία δοκιμή της, στην οποία συμμετείχαν 4.012 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω στη Βρετανία, έδειξε ότι το σκεύασμά της προκάλεσε ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση και λιγότερες παρενέργειες από αυτό της AstraZeneca.

«Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν τα πλεονεκτήματα που συχνά συνδέονται με τα αδρανοποιημένα εμβόλια κατά των ιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Valneva Thomas Lingelbach, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πιστεύει ότι θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της covid-19.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να προχωρήσει σε δοκιμές σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, αλλά και στην αξιολόγηση της απόδοσης του εμβολίου της VLA2001 σε άτομα που χρειάζονται ενισχυτική δόση, ενώ παραμένει σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την αγορά του εμβολίου της από την ΕΕ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.