ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Χέρι-χέρι πάνε η φτώχεια και η εμπορία ανθρώπων!

10:45 - 19 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Χέρι-χέρι πάνε η φτώχεια και η εμπορία ανθρώπων!
Βασικός «τροφοδότης» του trafficking είναι η φτώχεια, συμπέρανε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić, σε ομιλία της επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της φτώχειας (17 Οκτωβρίου) και της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Ζήτησε δε ουσιαστικό συντονισμό μεταξύ του κράτους, της κοινωνίας των πολιτών και των συνδικάτων και του ιδιωτικού τομέα τονίζοντας ότι απαιτείται αποτελεσματική δράση για την αντιμετώπιση του τρομερού και αυξανόμενου προβλήματος της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση - η κύρια μορφή του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γενική Γραμματέας επισήμανε τον χάρτη πορείας της για την ενίσχυση της δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα, καθώς και μια συλλογή ορθών πρακτικών και καθοδήγησης που εκδόθηκε από την Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Δράση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων ως εργαλεία για να βοηθήσει τις εθνικές αρχές αντιμετώπιση αυτής της κατάχρησης.

Η Επιτροπή Υπουργών έχει δημιουργήσει μια επιτροπή σύνταξης που θα προετοιμάσει μια ολοκληρωμένη, πρακτική και πρωτοποριακή σύσταση προς τις κυβερνήσεις σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Θα βασίζεται στο έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην εμπειρία άλλων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ, του UNODC και του ΟΑΣΕ.

Όπως υπογράμμισε ο Pejčinović Burić, ο τερματισμός της φτώχειας και η πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων απαιτεί αποφασιστικότητα, σκληρότητα και δέσμευση και χρειάζεται όλοι μας να συνεργαστούμε - σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Νικος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 19 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.