ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανική έρευνα:Επαναμόλυνση με κορονοϊό κάθε 16 μήνες για τους ανεμβολίαστους

09:17 - 20 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Αμερικανική έρευνα:Επαναμόλυνση με κορονοϊό κάθε 16 μήνες για τους ανεμβολίαστους
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από αμερικανική έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι τα άτομα που νόσησαν από κορονοϊό και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, μπορεί να μολυνθούν ξανά μέσα σε 16 μήνες με δύο χρόνια.

Με βάση την έως τώρα εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2, υπολογίστηκε ότι ένας ανεμβολίαστος έχει κίνδυνο 50% να μολυνθεί για δεύτερη φορά κατά μέσο όρο 16 έως 17 μήνες μετά την πρώτη λοίμωξη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέφρι Τάουνσεντ του Τμήματος Βιοστατιστικής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας «The Lancet Microbe», εκτιμούν ότι οι επαναλοιμώξεις θα γίνονται ολοένα συχνότερες.

Όπως προειδοποιούν, οι ανεμβολίαστοι μπορεί να κολλήσουν ξανά ακόμη και λίγους μήνες μετά την πρώτη φορά, γι' αυτό πρέπει να εμβολιαστούν, επειδή η φυσική ανοσία δεν τους προστατεύει για πολύ καιρό.

Το νέο μοντέλο εκτιμά ότι ο μέσος κίνδυνος επαναλοίμωξης αυξάνεται κατά περίπου 5% τέσσερις μήνες μετά την πρώτη μόλυνση, για να φθάσει το 50% έπειτα από 16 έως 17 μήνες. Παραμένει ασαφές πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια δεύτερη λοίμωξη στο ίδιο άτομο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.