ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραίτηση Βάιντμαν από την προεδρία της Bundesbank

12:44 - 20 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Παραίτηση Βάιντμαν από την προεδρία της Bundesbank
Την παραίτησή του από την προεδρία της Bundesbank ανακοίνωσε ο Γενς Βάιντμαν, μετά από 10 χρόνια στη θέση. H Handelsblatt αναφέρει πως ο ίδιος επικαλείται προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Βάιντμαν, 53 ετών, ζήτησε να παυθεί από τη θέση του στις 31 Δεκεμβρίου 2021 για προσωπικούς λόγους. Ήταν επικεφαλής της Bundesbank από τον Μάιο του 2011. Σε επιστολή προς το προσωπικό, έγραψε:

«Όλα αυτά τα χρόνια, ήταν τιμή για εμένα να εκπροσωπώ την Bundesbank ως θεσμικό όργανο και μαζί με όλους εσάς να διαμορφώνω τις θέσεις της Τράπεζας μαζί σας, προς όφελος ενός σταθερού νομίσματος, ενός σταθερού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν γνωρίζω κανένα άλλο ίδρυμα όπου τόση εξειδίκευση να ανταποκρίνεται σε τόση δέσμευση για τα πολλαπλά σημαντικά δημόσια καθήκοντα.

Αυτό καθιστά την απόφαση να ζητήσω από τον Πρόεδρο την απελευθέρωσή μου στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ακόμη πιο δύσκολη. Αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι περισσότερα από 10 χρόνια είναι ένα καλό μέτρο χρόνου για μια νέα σελίδα - για την Bundesbank, αλλά και για μένα προσωπικά.

Σας εύχομαι τύχη, αλλά και ικανοποίηση στα σημαντικά σας καθήκοντα. Παραμείνετε μια ηχηρή φωνή λόγου στις δημόσιες συζητήσεις και διαφυλάξτε τη σημαντική κληρονομιά της πολιτικής σταθερότητας της Bundesbank, η οποία καθιστά αυτό το ίδρυμα τόσο μοναδικό. Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι θα με αγαπήσετε και θα προσπαθήσετε να καταλάβετε την απόφασή μου.».

Η Bundebank με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τον Γενς Βάιντμαν για την προσφορά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.