ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπορέλ: Μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι οι τιμές στην ενέργεια

18:39 - 21 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Μπορέλ: Μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι οι τιμές στην ενέργεια
Με τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής απάντησης στην ενεργειακή κρίση να κυριαρχεί ταυτόχρονα με το φλέγον ζήτημα της Πολωνίας στην ατζέντα των «27» στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ότι οι τιμές στην ενέργεια είναι η συνέπεια ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδίου με ισχυρή εξωτερική διάσταση.

«Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο γεωπολιτικό ζήτημα, που είναι οι τιμές στην ενέργεια, οι οποίες έχουν σοβαρές κοινωνικές συνέπειες» επισήμανε ο Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας ότι «οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού με ισχυρή εξωτερική διάσταση».

Αναφερόμενος στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ που έλαβε χώρα προ της έναρξης των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε σχετικά:

«Είχαμε συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας για να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τη στρατηγική πυξίδα, που θα είναι στην ατζέντα του επόμενου Συμβουλίου των υπουργών. Έγινε μια έντονη συζήτηση για το πώς θα ολοκληρωθεί η δημιουργία αυτής της στρατηγικής πυξίδας, έτσι ώστε η ΕΕ να ενεργεί καλύτερα ως πάροχος ενέργειας. Να χρησιμοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας και να δαπανούμε καλύτερα στην άμυνα και να είμαστε ισχυρότερος εταίρος» ανέφερε.

Ως προς το μεταναστευτικό, το οποίο θα τεθεί επί τάπητος αύριο, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, ο Ζοζέπ Μπορέλ ήταν ξεκάθαρος: «Είδαμε πώς χρησιμοποιούνται ως όπλο, μετανάστες οι οποίοι ωθούνται στα σύνορα της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής. Πρέπει να κάνουμε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας να λογοδοτήσει» επισήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.