ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο CEO του Twitter «βλέπει» υπερπληθωρισμό σε όλο τον κόσμο Κύριο

09:45 - 24 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Ο CEO του Twitter «βλέπει» υπερπληθωρισμό σε όλο τον κόσμο
Στην κλιμάκωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, προειδοποιώντας ότι τα πράγματα θα γίνουν σύντομα πολύ χειρότερα.

«Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα. Συμβαίνει τώρα», έγραψε ο Ντόρσεϊ στο Twitter. Απαντώντας σε σχόλια των χρηστών του Twitter, ο Ντόρσεϊ τόνισε πως βλέπει το πρόβλημα του πληθωρισμού να κλιμακώνεται σε όλο τον κόσμο. «Θα συμβεί σύντομα στις ΗΠΑ, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο», έγραψε.

Τα tweets του Ντόρσεϊ έρχονται σε μία περίοδο όπου ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ πλησιάζει σε υψηλό 30 ετών και επικρατεί έντονη ανησυχία ότι το πρόβλημα του υπερπληθωρισμού θα μπορούσε να είναι χειρότερο απ’ όσο περίμεναν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής.

{https://twitter.com/jack/status/1451733913961783299}

{https://twitter.com/jack/status/1451735753117999104}

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (22/10), ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, αναγνώρισε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις «είναι πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», σημειώνοντας ότι από το επόμενο έτος η κατάσταση θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας πρόσθεσε πως αναμένει ότι η Fed θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τα έκτακτα μέτρα (tapering) που έχει παράσχει για την τόνωση της οικονομίας, τα οποία οι επικριτές λένε ότι έχουν πυροδοτήσει τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το CNBC, ίσως προκαλεί έκπληξη σε μερικούς ότι ο Ντόρσεϊ χρησιμοποίησε τη λέξη «υπερπληθωρισμός», μια συνθήκη ραγδαίας αύξησης των τιμών που μπορεί να καταστρέψει τα νομίσματα, αλλά και… ολόκληρες οικονομίες.

Από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Πολ Τούντορ Τζόουνς είπε στο CNBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι έχει στην κατοχή του bitcoin και ότι το βλέπει ως καλή αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

«Ξεκάθαρα, υπάρχει ένα πλεονέκτημα για τα κρυπτονομίσματα. Σαφώς, κερδίζουν τη μάχη ενάντια στον χρυσό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Τζόουνς.

Ωστόσο, η πλειονότητα των μεγάλων επενδυτών δεν έχει φτάσει στο σημείο να ζητά τον υπερπληθωρισμό, όπως ο Ντόρσεϊ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.