ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ αναζητά νέα εργαλεία παρέμβασης- Τα στρατόπεδα

08:35 - 26 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ αναζητά νέα εργαλεία παρέμβασης- Τα στρατόπεδα
Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ ετοιμάζονται για άλλη μια μακρά διαπραγμάτευση σχετικά με το πώς θα μειώσουν τους καταναλωτές και τις εταιρείες από την άνοδο των τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Σε μια έκτακτη συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο σήμερα, αρκετές χώρες θα ζητήσουν από την ΕΕ να βρει νέα εργαλεία παρέμβασης, που να αντικατοπτρίζουν τις ποικίλες πηγές ενέργειας και τις βιομηχανικές δυνάμεις τους.

Η Ισπανία και η Ελλάδα υποστηρίζουν μια κοινή πλατφόρμα για την αγορά φυσικού αερίου. Η Γαλλία ζητά μια αναθεώρηση του τρόπου σχεδιασμού της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ η Πολωνία θέλει άμεσες αλλαγές στην αγορά άνθρακα της ΕΕ για να περιορίσει την κερδοσκοπία.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, μια ομάδα συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Ολλανδίας είναι έτοιμη να υποστηρίξει ότι η αύξηση είναι προσωρινή και δεν πρέπει να οδηγήσει σε βιαστικές αλλαγές στους ενεργειακούς νόμους ή σε φιλόδοξες κλιματικές μεταρρυθμίσεις.

Οι παραπάνω διαφωνίες που καταγράφηκαν και στην πρόσφατη Συνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ περιορίζουν σημαντικά τις πιθανότητες για να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις και να δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις στην ενεργειακή κρίση, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 26 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.