ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε το αίτημα της Γκεοργκίεβα για συνάντηση

21:29 - 26 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε το αίτημα της Γκεοργκίεβα για συνάντηση
Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας απέρριψε το αίτημα της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, για μια συνάντηση στην οποία θα υπερασπιζόταν τη θέση της έναντι των κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί εναντίον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι δικηγόροι της Γκεοργκίεβα παρέδωσαν μια επιστολή 17 σελίδων την περασμένη Παρασκευή, στην οποία ζητούσαν από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας τη συνάντηση.

Η επιστολή υποστήριζε πως η διενέργεια της επίμαχης, ανεξάρτητης έκθεσης, που ετοίμασε η νομική φίρμα WilmerHale και η οποία… «έκαψε» την Βουλγάρα οικονομολόγο, ήταν παράτυπη, πως παραβίασε τα δικαιώματα της Γκεοργκίεβα και πως στήριξε τα συμπεράσματα της του σε λάθος υποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η WilmerHale κατέληξε στο συμπέρασμα, τον Σεπτέμβριο, ότι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της Γκεοργκίεβα, άσκησαν «αδικαιολόγητη πίεση» στο προσωπικό της τράπεζας για να τροποποιήσουν τα δεδομένα ώστε να ευνοήσουν την Κίνα στην κατάταξη Doing Business 2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Γκεοργκίεβα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, ενώ και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, του οποίου ηγείται η Γκεοργκίεβα από τον Οκτώβριο του 2019, προσφάτως δεν διαπίστωσε πειστικά στοιχεία που να υποστηρίζει τις κατηγορίες.

Το συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκεται σε στάση αναμονής για την έκδοση νέου πορίσματος για την υπόθεση, που θα αφορά στοχευμένα τους χειρισμούς της Γκεοργκίεβα και άλλων στελεχών της τότε διοίκησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:58 - 26 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.