ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογία και πετρέλαιο πιέζουν Ευρώπη & Wall

15:22 - 13 Σεπ 2007 | Ειδήσεις
Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν η αμερικανική κεφαλαιαγορά εξαιτίας της ανησυχίας ότι η εκτιμώμενη μείωση των επιτοκίων από τη Fed την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα είναι ικανή να στηρίξει την ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Texas Instruments, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών που έχει κινητά τηλέφωνα και η Motorola, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής κινητών τηλεφώνων, αναμένεται να ηγηθούν της πτώσης των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου στην Ευρώπη. Η Cisco Systems, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναμένεται να κινηθεί επίσης πτωτικά.

Οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά χτες καθώς η Texas Instruments μείωσε τις προβλέψεις της για κέρδη. Οι ασιατικές μετοχές του τεχνολογικού κλάδου σημείωσαν πτώση της οποίας ηγήθηκαν η Samsung Electronics και η Toshiba, εξαιτίας των μειωμένων τιμών των ημιαγωγών.

Με αρνητικά πρόσημα συνεχίζουν να κινούνται οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές μετά την τιμή ρεκόρ που άγγιξε το αργό.

Πτώση 0,15% καταγράφει στο Λονδίνο ο FTSE στις 6.296,90 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,31% στις 5.490,95 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,39% στις 7.444,05 μονάδες.

Η Alcatel- Lucent, η μεγαλύτερη  κατασκευαστική εταιρία τηλεπικοινωνιών μείωσε τις προβλέψεις της για κέρδη μέσα στο 2007. Η British Airways, η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία και η  Rhodia,  η γαλλική εταιρία χημικών ηγούνται της υποχώρησης.

Οι επενδυτές είναι ακόμη επιφυλακτικοί. Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η πτώση του δολαρίου σίγουρα δεν συμβάλλουν σε ανάκαμψη του σκηνικού της κεφαλαιαγοράς. Αρχίζει μάλιστα να διαφαίνεται κίνδυνος για τα κέρδη και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι, εκτιμούν οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.