ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλον Μασκ: Σχεδόν $100 δισ. πλουσιότερος από τον Τζεφ Μπέζος

08:11 - 29 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Έλον Μασκ: Σχεδόν $100 δισ. πλουσιότερος από τον Τζεφ Μπέζος
Ο Έλον Μασκ μπορεί σύντομα να γίνει ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου πρόσθεσε πάνω από 36 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του τη Δευτέρα, καθώς οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτινάχθηκαν κατά 12,7% μετά την ανακοίνωση πως η Hertz θα παραγγείλει 100.000 οχήματα για την κατασκευή του στόλου της ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος του 2022.

Η μονοήμερη αύξηση της περιουσίας του είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index και ίση με την καθαρή αξία του 34ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τα 289 δισεκατομμύρια δολάρια του τον οδηγούν σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια μπροστά από τον πρώην Νο. 1 Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είχε αξία 193 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ έχει διευρύνει το προβάδισμά του και έναντι άλλων πρώην κατόχων του τίτλου του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τώρα έχει προβάδισμα πάνω από 150 δισεκατομμυρία δολάρια από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος είναι Νο.4.

Η καθαρή περιουσία του Μασκ είναι πλέον τόσο μεγάλη που έχει ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, της Toyota, η οποία αποτιμάται σε περίπου 283 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά την Toyota σε αξία τον Ιούλιο του 2020, περνώντας στην πρώτη θέση. 

Φέτος, ο Μασκ πρόσθεσε 119 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του χάρη στην ισχυρή απόδοση της μετοχής της Tesla καθώς και στην πρόσφατη πώληση μετοχών της SpaceX,  αποτιμώντας την εταιρεία στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η Tesla βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο σερί κερδοφορίας στα 18 της χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 241.300 οχήματα την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα, η Tesla ξεπέρασε το ανώτατο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, προσχωρώντας στις τάξεις εταιρειών όπως η Apple, η Microsoft και η Amazon. Ο Μασκ γιόρτασε το ορόσημο στο Twitter, γράφοντας "Wild $T1mes!" στους 61,4 εκατομμύρια ακολούθους του.

Παρόλο που ο Μασκ είχε ορκιστεί προηγουμένως να «μην έχει κανένα σπίτι» και πέρυσι είπε ότι σχεδίαζε να πουλήσει σχεδόν όλα τα υλικά υπάρχοντά του, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει καταφέρει να ξοδέψει μέρος της περιουσίας του.

Σε μια δημοπρασία του Sotheby's το 2013, ο Μασκ πλήρωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια σε ένα σπάνιο σπορ αυτοκίνητο Lotus Esprit του 1976 που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του Τζέιμς Μποντ του 1977 «The Spy Who Loved Me». Η συλλογή αυτοκινήτων του φέρεται να περιλαμβάνει επίσης ένα Ford Model T του 1920 και μια Jaguar Series 1 1967 E-type Roadster.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.