ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G20: Τι συζήτησαν ο Μπάιντεν και ο Πάπας Φραγκίσκος

18:55 - 29 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
G20: Τι συζήτησαν ο Μπάιντεν και ο Πάπας Φραγκίσκος
Πάνω από μια ώρα διήρκεσε η σημερινή (29/10) συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και της συζύγου του Τζιλ (η οποία έχει ιταλικές ρίζες) με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Το Γραφείο Τύπου της Άγιας Έδρας εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων του Μπάιντεν και του Ποντίφικα, το οποίο αναμεταδίδει η ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει το Βατικανό, η συνάντηση έγινε πρώτα μεταξύ των δύο αρχηγών κρατών. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Biden συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Καρδινάλιο Pietro Parolin, Υπουργό Εξωτερικών της Άγιας Έδρας, ο οποίος συνοδευόταν από τον Paul Richard Gallagher, Γραμματέα του Βατικανού για τις Σχέσεις με τα Κράτη.

{https://twitter.com/POTUS/status/1454082724289986572}

Το δελτίο αναφέρει πως “οι εγκάρδιες συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κοινή δέσμευση για την προστασία και τη φροντίδα του πλανήτη, την κατάσταση της υγείας και την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, καθώς και το θέμα των προσφύγων και της βοήθειας στους μετανάστες” και τονίζει πως “έγινε επίσης αναφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης.”

Σημειωτέον “οι συνομιλίες επέτρεψαν την ανταλλαγή απόψεων για ορισμένα θέματα διεθνούς επικαιρότητας, επίσης στο πλαίσιο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της G20 στη Ρώμη, και την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης μέσω πολιτικών διαπραγματεύσεων”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.