ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν προς Ευρωκοινοβούλιο: Εφαρμόζουμε ήδη τον κανονισμό αιρεσιμότητας

20:36 - 29 Οκτ 2021 | Ειδήσεις
Κομισιόν προς Ευρωκοινοβούλιο: Εφαρμόζουμε ήδη τον κανονισμό αιρεσιμότητας
H νομική υπηρεσία του Κοινοβουλίου υπέβαλε την Παρασκευή (29/10) αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μη εφαρμογή του κανονισμού αιρεσιμότητας στο Δικαστήριο της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος του Νταβίντ Σασόλι, με την Κομισιόν να απαντά πως εφαρμόζει ήδη τον εν λόγω κανονισμό.

Ο κανονισμός, ο οποίος εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, επιτρέπει στην ΕΕ να αναστείλει τις πληρωμές από τον προϋπολογισμό της ΕΕ προς τα κράτη μέλη στα οποία απειλείται το κράτος δικαίου.

«Η Επιτροπή απέφυγε να το χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής», αναφέρει η ανακοίνωση του Κοινοβουλίου και προσθέτει ότι «ως εκ τούτου, η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου είχε προτείνει τη λήψη νομικών μέτρων».

Η απάντηση της Κομισιόν

Απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να προχωρήσει σε αγωγή κατά της Κομισιόν για μη εφαρμογή του κανονισμού αιρεσιμότητας, έδωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ (φωτο).

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μαμέρ ανέφερε:

«H Eυρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον κανονισμό αιρεσιμότητας. Επαναλαμβάνουμε ότι η Επιτροπή εφαρμόζει ήδη τον κανονισμό:

*Έχουν συνταχθεί κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή του.

*Η παρακολούθηση πιθανών περιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη

*και η Επιτροπή ετοιμάζεται να στείλει επιστολές στα σχετικά κράτη μέλη όπου χρειάζεται».

{https://twitter.com/MamerEric/status/1454112378585554946}

{https://twitter.com/MamerEric/status/1454112380837933056}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.