ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανίδα ευρωβουλευτής κατηγορεί το Facebook για επηρεασμό δημοκρατικών εκλογών!

13:51 - 01 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Γερμανίδα ευρωβουλευτής κατηγορεί το Facebook για επηρεασμό δημοκρατικών εκλογών!
Δριμύ «κατηγορώ» κατά του Facebook, απευθύνει με γραπτή ερώτηση-καταγγελία προς την Κομισιόν, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Christine Anderson, υποστηρίζοντας ότι, με την λειτουργία του, το δημοφιλές αυτό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επηρεάζει δημοκρατικές εκλογές και μεταχειρίζεται διακριτικά τους χρήστες του!

Επικαλούμενη καταγγελίες εργαζομένων, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, αναφέρει ότι η λειτουργία του Facebook έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στην ψυχική υγεία διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Επικαλούμενη, παράλληλα, σχετική έκθεση, αναφέρει ότι , περισσότερο έχει επηρεασθεί η ψυχική υγεία των έφηβων κοριτσιών υποφέρει περισσότερο.

Οι αποκαλύψεις έφεραν επίσης στο φως ότι διασημότητες, πολιτικοί και υψηλόβαθμοι χρήστες του Facebook αντιμετωπίστηκαν διαφορετικά από την εταιρεία, για παράδειγμα όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις πολιτικές επικοινωνίας.

Έχει επίσης υποστηριχθεί ότι οι ταραχές που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις αρχές Ιανουαρίου 2021 τροφοδοτήθηκαν από το Facebook.

Το Facebook φέρεται να ενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας κατά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ για να μειώσει την παραπληροφόρηση. Μετά τις εκλογές, τα απενεργοποίησε ξανά ή επανέφερε τις προηγούμενες ρυθμίσεις.

Υποστηρίχθηκε ότι τέτοιες ενέργειες επηρέασαν τις δημοκρατικές εκλογές, στο βαθμό που η λογοκρισία έγινε εύκολη.

Οι υπηρεσίες του Facebook είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην ΕΕ, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων επηρεάζεται άμεσα από αυτό.

Τα ερωτήματα εύλογα και οι απαντήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

  1. Τι γνωρίζει η Κομισιόν για τον αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία που έχουν οι υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας Facebook;

  2. Ποια μέτρα λαμβάνει η Επιτροπή για την προστασία των πολιτών της ΕΕ από την άποψη αυτή;

  3. Ποια μέτρα λαμβάνει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση της απειλής κατά της δημοκρατίας;

Νίκος Ρούσσης - Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.