ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνει την παραγωγή άνθρακα λόγω του ενεργειακού κόστους η Κίνα

09:19 - 02 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Αυξάνει την παραγωγή άνθρακα λόγω του ενεργειακού κόστους η Κίνα
Την ώρα που στη Γλασκώβη οι ηγέτες προσπαθούν να συμφωνήσουν σε φιλόδοξους στόχους για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, η Κίνα, η οποία και απουσιάζει από το μεγάλο ραντεβού, αυξάνει την παραγωγή άνθρακα.

Αν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα αρχίσουν να μειώνονται από τη χώρα του πριν από το 2030, το μεγάλο ενεργειακό κόστος οδήγησε στην έγκριση για άνοιγμα και άλλων ορυχείων άνθρακα.

Με την παγκόσμια οικονομία να ανακάμπτει, η Κίνα υφίσταται πλήγμα από την απογείωση του κόστους των πρώτων υλών, ιδίως του άνθρακα, που συνεισφέρει το 60% στο ενεργειακό μείγμα της χώρας. Πολλοί ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί αναγκάστηκαν να λειτουργούν στο ρελαντί, παρά τη μεγάλη ζήτηση, και προχώρησαν σε ελεγχόμενες διακοπές της ηλεκτροδότησης, ανεβάζοντας αλματωδώς το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, η ημερήσια παραγωγή άνθρακα ξεπέρασε τους 11,5 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 1,1 εκατ. τόνους από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Κίνα είναι η χώρα που εξορύσσει τη μεγαλύτερη ποσότητα άνθρακα στον κόσμο, αλλά και αυτή που κάνει τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου άνθρακα στον πλανήτη. Ταυτόχρονα, βέβαια, είναι κι αυτή που κάνει τις πιο μεγάλες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια τα τελευταία χρόνια.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.