ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Μείωση πληθωρισμού στις ΗΠΑ από το β'-γ' τρίμηνο 2022

22:43 - 03 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ: Μείωση πληθωρισμού στις ΗΠΑ από το β'-γ' τρίμηνο 2022
Μείωση του πληθωρισμού από το β’ ή το γ’ τρίμηνο του 2022 «βλέπει» ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ανακοίνωση για το πλαίσιο πολιτικής της Fed.

«Ήρθε η ώρα για το tapering αλλά δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Fed, ενώ ανέφερε πως ήρθε η ώρα για μία επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής, επειδή η οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, αλλά έχει ακόμη να διανύσει κάποιο δρόμο για να καλύψει τις απώλειες στην αγορά εργασίας στη διάρκεια της πανδημίας.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι και ο στόχος της μέγιστης απασχόλησης θα μπορούσε να επιτευχθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2022. «Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί ως προς την αύξηση των επιτοκίων», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε ότι, καθώς υποχωρεί η πανδημία του κορονοϊού, η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το τρέχον τρίμηνο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αναμένεται δυναμική ανάπτυξη φέτος, παρά το γεγονός ότι έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός αύξησης νέων θέσεων εργασίας».

{https://twitter.com/federalreserve/status/1455982761227997186}

Παράλληλα, ο Πάουελ δεν «βλέπει» ανησυχητικές αυξήσεις τους μισθούς των εργαζομένων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα «ανοδικό σπιράλ όσον αφορά στους μισθούς», σε μία εξέλιξη που θα ανάγκαζε την Fed να λάβει πιο δραστικά μέτρα και πιο γρήγορα του αναμενομένου για να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Τέλος, ο Πάουελ ξεκαθάρισε ότι η Fed δεν πρόκειται να ξαφνιάσει τις αγορές εάν χρειαστεί να αλλάξει τον ρυθμό του tapering, καθώς, όπως είπε, θα ενημερώσει για οιαδήποτε αλλαγή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:48 - 03 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.