ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη- PMI: Η ανάκαμψη από τα lockdowns εξασθενεί

12:32 - 04 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη- PMI: Η ανάκαμψη από τα lockdowns εξασθενεί
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αυξήθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών τον Οκτώβριο, καθώς τα προβλήματα με τα logistics και την εφοδιαστική αλυσίδα σε σχέση με την πανδημία, οδήγησαν τις τιμές εισαγωγών στην μεγαλύτερη αύξηση των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Οι κυβερνητικοί περιορισμοί αίρονται στην ευρωζώνη, αλλά οι ελλείψεις πρώτων υλών στον μεταποιητικό τομέα επηρεάζουν την ανάπτυξη και η ζήτηση που απελευθερώθηκε σε όλο τον κλάδο των υπηρεσιών, εξασθενεί.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit διαμορφώθηκε σε χαμηλό εξαμήνου, στις 54,2 μονάδες τον Οκτώβριο, από τις 56,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 54,3 μονάδες.

"Η ανάπτυξη της ευρωζώνης έχει επιβραδυνθεί κατακόρυφα στην αρχή του δ’ τριμήνου, με την μεταποίηση να περιορίζεται από τα προβλήματα στην προσφορά και τον τομέα των υπηρεσιών να χάνει το momentum, καθώς η ανάκαμψη από τα lockdowns εξασθενεί”, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών υποχώρησε σε χαμηλό εξαμήνου, στις 54,6 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 56,4 μονάδες, έναντι εκτιμήσεων για 54,7 μονάδων.

Η ζήτηση μειώθηκε και ο δείκτης νέων επιχειρήσεων υποχώρησε στις 55,1 από τις 55,3 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.