ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλ Γκορ: Απειλή για τη δημοκρατία τα υφιστάμενα επίπεδα υπερανισότητας

21:04 - 05 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Αλ Γκορ: Απειλή για τη δημοκρατία τα υφιστάμενα επίπεδα υπερανισότητας
O πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ δήλωσε σήμερα (5/11) ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας παγκοσμίως, αλλά προειδοποίησε τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα για τις ολέθριες συνέπειες εάν οι χώρες δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

«Έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για να επιλύσουμε αυτή την κρίση. Έχουμε ακούσει δεσμεύσεις που θα μας οδηγήσουν σε μια μακρά κατεύθυνση προς αυτές τις λύσεις», δήλωσε ο Γκορ και πρόσθεσε: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα τηρηθούν. Δεν πρέπει να κηρύξουμε τη νίκη εδώ, γνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά απέχουμε μακράν ακόμη από τους στόχους που πρέπει να φτάσουμε».

{https://twitter.com/algore/status/1456583913699221504}

Ο Γκορ προειδοποίησε ότι τα υφιστάμενα επίπεδα της «υπερανισότητας» συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία και την οικονομία της αγοράς και προειδοποίησε ότι τα μεγάλα κύματα μετανάστευσης, όπως αυτά που μπορεί να προκληθούν από την κλιματική αλλαγή, μπορούν να τροφοδοτήσουν την ξενοφοβία και τη βία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό το κύμα αυταρχικού λαϊκισμού να εξαπλωθεί στον κόσμο μας», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.