ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα αντισώματα της Regeneron προσφέρουν ανοσία για τουλάχιστον 8 μήνες

16:59 - 08 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Τα αντισώματα της Regeneron προσφέρουν ανοσία για τουλάχιστον 8 μήνες
Το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων της Regeneron έχει εγκριθεί για την αντιμετώπιση της μέτριας Covid-19 σε άτομα που κινδυνεύουν να επιδεινωθούν, όπως φαίνεται όμως προσφέρει και προληπτική δράση.

Μία και μόνο δόση της θεραπείας Regen-COV προλαμβάνει το 81,6% των λοιμώξεων για διάστημα τουλάχιστον οκτώ μηνών, ανακοίνωσε σήμερα (8/11) η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι τα συνθετικά αντισώματα θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία διαρκείας σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς που δεν αποκρίνονται στον εμβολιασμό.

Στη διάρκεια των οκτώ μηνών που διήρκεσε η νέα κλινική μελέτη, καμία νοσηλεία δεν αναφέρθηκε μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν το Regen-COV, συγκριτικά με 6 νοσηλείες στην ομάδα ελέγχου που έλαβε placebo.

Στις αρχές του 2021 το κοκτέιλ αντισωμάτων έλαβε επείγουσα άδεια σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ήπιας έως μέτριας Covid-19, ενώ τον Ιούλιο έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ και για την πρόληψη της λοίμωξης σε άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς καθώς και σε άτομα υψηλού κινδύνου έκθεσης όπως το προσωπικό οίκων ευγηρίας και οι φυλακές.

Το κόστος του ενέσιμου φαρμάκου είναι πάντως πολύ υψηλό. Τα συμβόλαια που έχει συνάψει η Regeneron με χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία προβλέπουν τιμή γύρω στα 2.0000 δολάρια ανά δόση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.