ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pfizer/BioNTech: Ζητούν άδεια για τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικες

22:26 - 09 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Pfizer/BioNTech: Ζητούν άδεια για τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικες
Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα (9/11) ότι ζητούν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 για όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το CNN, οι δύο εταιρείες θέλουν την τροποποίηση του υπάρχοντος καθεστώτος χορήγησης της τρίτης δόσης, που ισχύει για ορισμένους ενήλικες.

Οι Pfizer και BioNTech είπαν ότι η υποβολή του αιτήματος στον FDA βασίζεται στα αποτελέσματα μιας δοκιμής Φάσης 3 στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 συμμετέχοντες.

Στη δοκιμή διαπιστώθηκε ότι οι ενισχυτικές δόσεις ήταν ασφαλείς και είχαν αποτελεσματικότητα 95% έναντι της Covid-19 σε σύγκριση με το πρόγραμμα εμβολίων δύο δόσεων, σε μία περίοδο που κυριαρχεί η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα.

Η Pfizer δημοσίευσε τα δεδομένα της δοκιμής για την αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων τον περασμένο μήνα, ωστόσο δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη.

Αρχικά, όταν η Pfizer ζήτησε το «πράσινο» φως του FDA για αναμνηστικές δόσεις, ήθελε την πλήρη έγκριση των τρίτων δόσεων για όλα τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Ωστόσο, ο FDA ενέκρινε τις ενισχυτικές δόσεις για μια πιο περιορισμένη ομάδα ενηλίκων.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:42 - 09 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.