ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άσκηση Ωμέγα»: Σε πυρηνικό καταφύγιο η ηγεσία του Ισραήλ

23:04 - 11 Νοε 2021 | Ειδήσεις
«Άσκηση Ωμέγα»: Σε πυρηνικό καταφύγιο η ηγεσία του Ισραήλ
Σε πυρηνικό καταφύγιο κλείστηκαν σήμερα (11/11) ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, στο πλαίσιο άσκησης προσομείωσης για το ξέσπασμα φονικής νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε την «Άσκηση Ωμέγα», που πήρε το όνομά της από ένα εικονικό στέλεχος του κορονοϊού, ως ένα μέτρο ασφαλείας για να διασφαλιστεί ότι το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για «κάθε σενάριο».

Το πυρηνικό καταφύγιο στους λόφους της Ιερουσαλήμ, που είναι γνωστό ως «Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης», χρησιμοποιήθηκε επίσης για τον συντονισμό των αρχικών μέτρων για την ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Η άσκηση περιλαμβάνει τον μαζικό διαγνωστικό έλεγχο για πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες, την εισαγωγή στο νοσοκομείο και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αναφέρει το γραφείο του Ναφτάλι Μπένετ σε ανακοίνωσή του.

Το καταφύγιο κατασκευάστηκε πριν από πάνω από μια δεκαετία λόγω της ανησυχίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και της ανταλλαγής πυραυλικών επιθέσεων από τον Λίβανο και την Λωρίδα της Γάζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.