ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιλιάδες μετανάστες έγιναν «πιόνια» στο μπρα ντε φερ Λουκασένκο-Δύσης

23:37 - 12 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Χιλιάδες μετανάστες έγιναν «πιόνια» στο μπρα ντε φερ Λουκασένκο-Δύσης
Εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες απλώνουν τα χέρια τους για ένα κομμάτι ψωμί, σπρώχνονται για λίγα ξύλα ώστε να επιβιώσουν ακόμα μια μέρα στα παγωμένα δάση.

Η απόγνωση μεγαλώνει στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, όπου χιλιάδες άνθρωποι ψάχνουν τρόπο για να πατήσουν το πόδι τους στην Ευρώπη, αν και απέναντι τους βρίσκονται χιλιάδες Πολωνοί στρατιώτες.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό το χάλι. Δεν έχουμε φαγητό, οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Φέρνουμε καυσόξυλα από το δάσος για να ζεσταθούμε» ανέφερε ένας πρόσφυγας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, τουλάχιστον 9 άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία τις τελευταίες εβδομάδες.

«Μας είπαν να πέσουμε στα γόνατα με αυτό τον τρόπο και ένας Λευκορώσος στρατιώτης με κλώτσησε στο πρόσωπο» πρόσθεσε ο πρόσφυγας από τη Συρία.

Όλοι νίπτουν τας χείρας. Το καθεστώς Λουκασένκο που ενθάρρυνε τον κόσμο να πάει στα σύνορα, η πολωνική κυβέρνηση που εμφανίζεται υπέρμαχος των ευρωπαϊκών συνόρων και αξιών, ακόμα και η Τουρκία που επέτρεψε τη δράση των διακινητών επί μήνες και τώρα, μετά την κατακραυγή μπλοκάρει τα αεροπορικά ταξίδια Σύρων, Ιρακινών και Υεμενιτών προς το Μινσκ.

Ακόμα και η κυβέρνηση της Βαγδάτης δηλώνει τώρα πρόθυμη να επαναπατρίσει πολίτες της.

Η Ρωσία από τη μια διαβεβαίωσε ότι δε σκοπεύει να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και από την άλλη σε μια επίδειξη πυγμής έστειλε αλεξιπτωτιστές για άσκηση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:39 - 12 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.