ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Η βραδύτητα των εμβολιασμών απειλεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

13:46 - 17 Νοε 2021 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Η βραδύτητα των εμβολιασμών απειλεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Την εκτίμηση ότι η βραδύτητα του ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σε ορισμένα μέρη του κόσμου μπορεί να απειλήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, παρόλο που η οικονομική ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει στην εξαμηνιαία έκθεσή της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η τρέχουσα οικονομική ανάκαμψη, με ενισχυμένη δραστηριότητα στις επιχειρήσεις της ευρωζώνης, «μείωσε πολλούς από τους χειρότερους φόβους μας αναφορικά με τις οικονομικές ουλές και την αύξηση του κινδύνου της μη αποπληρωμής πιστώσεων» ως επακόλουθο της Covid-19.

Όμως οι κίνδυνοι, που συνδέονται με την πανδημία, δεν έχουν πλήρως εξαφανιστεί, κυρίως επειδή η πρόοδος του εμβολιασμού παραμένει αργή σε πολυάριθμες περιφέρειες του κόσμου».

Η ΕΚΤ προειδοποιεί ότι, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στην Ευρώπη, «η πανδημία συνεχίζει να είναι ένας από τους κύριους κινδύνους για την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη .

Οι πιέσεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και η άνοδος των τιμών της ενέργειας δημιουργούν επίσης μια πρόκληση για τις προοπτικές του πληθωρισμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.