ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EMA: Νέα έκκληση για εμβολιασμό προς αποτροπή «τέταρτου κύματος»

22:01 - 18 Νοε 2021 | Ειδήσεις
EMA: Νέα έκκληση για εμβολιασμό προς αποτροπή «τέταρτου κύματος»
Στην ανάγκη η Ευρώπη να «κλείσει το χάσμα» μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων ατόμων κατά της Covid-19 για να εμποδίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), με τους ανεμβολίαστους, όπως σημειώνεται, να οδηγούν σε αύξηση των νοσηλειών.

«Καταγράφουμε έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό κρουσμάτων – συμπεριλαμβανομένων σοβαρών μορφών της νόσου, νοσηλειών και εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ειδικά μεταξύ των μη εμβολιασμένων», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων στον EMA.

Καθώς η ήπειρος αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα της πανδημίας, τα ποσοστά εμβολιασμών σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ είναι «απαράδεκτα χαμηλά συμπεριλαμβανομένων (μεταξύ) εκείνων άνω των 50 ετών που διατρέχουν κίνδυνο», σημείωσε ο Καβαλέρι. «Πρέπει να κλείσουμε αυτό το χάσμα και να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα εμβολιαστούν», πρόσθεσε σχετικά.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει «100% αποτελεσματικό εμβόλιο», γεγονός που σημαίνει ότι οι χώρες πρέπει να λάβουν πρόσθετα μέτρα για να περιορίσουν την κυκλοφορία του ιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σημειώνεται ότι πολλές χώρες έχουν λάβει ή σχεδιάζουν να λάβουν μέτρα που στοχεύουν τους μη εμβολιασμένους, με την Αυστρία να επιβάλει πρόσφατα lockdown σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.