ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FDA: «Πράσινο φως» στις ενισχυτικές δόσεις Pfizer-Moderna για τους ενήλικες

17:21 - 19 Νοε 2021 | Ειδήσεις
FDA: «Πράσινο φως» στις ενισχυτικές δόσεις Pfizer-Moderna για τους ενήλικες
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) άναψε σήμερα (19/11) το «πράσινο φως» στη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna κατά της Covid-19 σε όλους τους ενήλικες.

Σύμφωνα με το CNN, η FDA επέκτεινε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για αναμνηστικές δόσεις και των δύο εμβολίων mRNA χωρίς τις προϋποθέσεις, που ίσχυαν μέχρι πρότινος.

Οι αναμνηστικές δόσεις είχαν εγκριθεί για τους ενήλικες 65 ετών και άνω που εμβολιάστηκαν με τα εμβόλια της Pfizer ή της Moderna πριν από τουλάχιστον έξι μήνες και για ορισμένους ενήλικες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης ή σοβαρής νόσησης.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech είχαν ζητήσει την περασμένη εβδομάδα εξουσιοδότηση, με βάση τα αποτελέσματα μιας δοκιμής Φάσης 3 στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 συμμετέχοντες. Στη δοκιμή διαπιστώθηκε ότι οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου ήταν ασφαλείς και είχαν αποτελεσματικότητα 95% έναντι της Covid-19 σε σύγκριση με το πρόγραμμα εμβολίων δύο δόσεων, σε μια περίοδο μάλιστα που η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί παγκοσμίως.

Από την πλευρά της, η Moderna ζήτησε την έγκριση της αναμνηστικής της δόσης των 50 μικρογραμμαρίων για όλους τους ενήλικες την περασμένη Τετάρτη. Η εταιρεία είπε ότι ο FDA στήριξε την επιτροπή EUA στο «σύνολο των επιστημονικών στοιχείων που μοιράστηκε η εταιρεία», συμπεριλαμβανομένων δεδομένων που έδειξαν ότι τα εξουδετερωτικά αντισώματα είχαν εξασθενίσει σε περίπου έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 19 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.