ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπαν: Τον χειμώνα κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος,ιαθείς ή νεκρός

16:26 - 22 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Σπαν: Τον χειμώνα κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος,ιαθείς ή νεκρός
Μια κυνική δήλωση που αποτυπώνει, όμως, τη δραματική κατάσταση που επικρατεί και στη Γερμανία έκανε ο υπουργός Υγείας της χώρας Γενς Σπαν.

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα - αυτό ακούγεται κυνικό - σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι.

Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», είπε και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί, ειδικά με την παραλλαγή Δέλτα, είναι τεράστιος.

Διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό, τόνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Μέρκελ: Χειρότερη από ποτέ η κατάσταση με την πανδημία

Πάντως και η Άνγκελα Μέρκελ παρουσίασε με μελανά χρώματα την κατάσταση.

Η Καγκελάριος προειδοποίησε σήμερα ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της επιδημίας, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Με τη σημερινή εξέλιξη και τα καθημερινά ρεκόρ των κρουσμάτων, η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι σήμερα, φέρεται να προειδοποίησε η Μέρκελ απευθυνόμενη σε στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:29 - 22 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.