ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πάουελ παραμένει στο «τιμόνι» της Fed με εντολή Μπάιντεν

17:32 - 22 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Ο Πάουελ παραμένει στο «τιμόνι» της Fed με εντολή Μπάιντεν
Τον νυν πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Federal Reserve), Τζερόμ Πάουελ, πρότεινε για τη δεύτερη τετραετία του στην ηγεσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ παράλληλα πρότεινε την δεύτερη διεκδικήτρια της ηγεσίας της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ, για αντιπρόεδρο της Fed.

Η πρώτη τετραετής θητεία του Πάουελ λήγει τον Φεβρουάριο και ο Μπάιντεν είχε να αντιμετωπίσει το δίλημμα εάν θα κρατήσει ή όχι στο «τιμόνι» της Fed τον Πάουελ, τον οποίο είχε διορίσει ο Ρεπουμπλικάνος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια εποχή που ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι ελλείψεις, που προκαλούνται από την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποτελούν επείγουσες ανησυχίες του Λευκού Οίκου, η αμερικανική κυβέρνηση είχε επικεντρωθεί στο ποιον επρόκειτο να επιλέξει ο πρόεδρος Μπάιντεν για να ηγηθεί του κεντρικού τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πάουελ και την Μπρέιναρντ, κατ’ ιδίαν με τον καθένα, στον Λευκό Οίκο καθώς στάθμιζε την απόφασή του, όπως μεταδίδει το CNN.

Η Μπρέιναρντ θεωρούνταν το φαβορί για το «τιμόνι» της Fed, ωστόσο ο Μπάιντεν αποφάσισε κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:45 - 22 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.