ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aλαν Γκρίνσπαν: «Σκοτεινό» το μέλλον της Αμερικανικής οικονομίας

19:55 - 17 Σεπ 2007 | Ειδήσεις
«Αναμενόμενο ατύχημα» χαρακτήρισε την κρίση στην αμερικανική αγορά ο ’λαν Γκρίνσπαν, ο πρώην διοικητής της Fed σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Fortune, δηλώνοντας ότι αν δεν ερχόταν η κρίση των subprime θα ήταν σίγουρα κάτι άλλο που θα οδηγούσε στην ύφεση.

Ο επί 18 χρόνια διοικητής της Fed συνέκρινε την αμερικανική κρίση με παλαιότερες κρίσεις στο παρελθόν υπογραμμίζοντας ότι «η υπεραφθονία μετατρέπεται σε φόβο, μαζικές αναλήψεις χρημάτων και ελάχιστη ρευστότητα όταν έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.»

Ο κ. Γκρίνσπαν υποστήριξε επίσης, ότι η αγορά κατοικίας θα δεχτεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προκαλέσει οικονομική ύφεση στις Η.Π.Α. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 minutes» του CBS χαρακτήρισε απαισιόδοξο το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα την μεγάλη αντοχή που επιδεικνύουν οι διεθνείς αγορές παρά την επέκταση της κρίσης.

Ο πρώην διοικητής της Fed τοποθετήθηκε θετικά υπέρ της πολιτικής του νυν διοικητή Μπεν Μπερνάκε σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης, χαρακτηρίζοντάς την λογική. Τόνισε επιπλέον, ότι η πολιτική της Fed θα πρέπει να είναι πολύ πιο συγκρατημένη από εδώ και στο εξής λόγω του κινδύνου για αύξηση του πληθωρισμού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.