ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Η Fed να ηγηθεί του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

22:06 - 22 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Η Fed να ηγηθεί του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε ότι ο Τζερόμ Πάουελ είναι «το σωστό πρόσωπο» για να ηγηθεί της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Federal Reserve), λίγες ώρες αφότου πρότεινε την ανανέωση της θητείας του για άλλη μια τετραετία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο, τόνισε ότι η Fed θα πρέπει να ηγηθεί του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Για το θέμα αυτό ο Πάουελ έχει επικριθεί δριμύτατα από την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Ο Πάουελ και η Λάελ Μπρέιναρντ, την οποία πρότεινε για αντιπρόεδρο της Fed ο Μπάιντεν, επισήμαναν και οι δύο τις «καταστροφικές συνέπειες» που έχει ο υψηλός πληθωρισμός για την αμερικανική οικονομία και τις οικογένειες, ένδειξη ότι ο έλεγχος της αύξησης των τιμών ενδέχεται να αποτελέσει την κορυφαία προτεραιότητα της ομοσπονδιακής τράπεζας.

{https://twitter.com/POTUS/status/1462847330164563970}

Στις σύντομες δηλώσεις τους, μετά την ανακοίνωση του διορισμού τους, ο Πάουελ και η Μπρέιναρντ τόνισαν και οι δύο ότι αντιλαμβάνονται πόσο επιζήμιος έχει γίνει ο πληθωρισμός.

«Γνωρίζουμε ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει επιπτώσεις στις οικογένειες, ιδίως σε εκείνες που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο κόστος των βασικών αγαθών, όπως είναι τα τρόφιμα, η στέγαση και οι μεταφορές», είπε ο Πάουελ. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να στηρίξουμε την οικονομία, μια ισχυρή αγορά εργασίας και να εμποδίσουμε τον υψηλό πληθωρισμό να εδραιωθεί», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:35 - 22 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.