ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρακτικά Fed: Έρχεται αύξηση επιτοκίων, εάν παραμείνει υψηλός ο πληθωρισμός

22:57 - 24 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Πρακτικά Fed: Έρχεται αύξηση επιτοκίων, εάν παραμείνει υψηλός ο πληθωρισμός
Την ανησυχία τους για τον πληθωρισμό εξέφρασαν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) στη συνάντησή τους στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα έδειξαν ότι είναι πρόθυμοι να αυξήσουν τα επιτόκια, εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το CNBC, η επιτροπή που ορίζει τα επιτόκια για τη Fed (FOMC) δημοσίευσε σήμερα (24/11) τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, όπου έδειξε για πρώτη φορά ότι θα μπορούσε να ανακαλέσει όλη την οικονομική βοήθεια που παρείχε (tapering) κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στη σύνοψη των πρακτικών γίνεται περισσότερος λόγος για τον πληθωρισμό, με τα μέλη της Fed να τονίζουν την προθυμία τους να δράσουν εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αυξάνεται.

«Αρκετοί συμμετέχοντες σημείωσαν ότι η FOMC θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσαρμόσει τον ρυθμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων και να αυξήσει το εύρος του επιτοκίου ομοσπονδιακών κεφαλαίων νωρίτερα από το αναμενόμενο εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να είναι υψηλότερος από τα επίπεδα που συνάδουν με τους στόχους της FOMC», αναφέρεται στα πρακτικά.

Οι αξιωματούχοι ακολούθησαν μια «υπομονετική» προσέγγιση όσον αφορά τα νέα δεδομένα, η οποία έχει δείξει ότι ο πληθωρισμός «τρέχει» με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων 30 και πλέον ετών.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι «δε θα διστάσουν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων, που θέτουν σε κίνδυνο τους μακροπρόθεσμους στόχους της σταθερότητας των τιμών και της απασχόλησης».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:30 - 24 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.