ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αραβική... σανίδα σωτηρίας 10 δισ. ευρώ στον Ερντογάν

13:23 - 25 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Αραβική... σανίδα σωτηρίας 10 δισ. ευρώ στον Ερντογάν
Ο... κατήφορος της τουρκικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα οδηγεί την Τουρκία στην... αγκαλιά των ισχυρών αραβικών κρατών.

Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνίες για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, της τεχνολογίας, των μεταφορών, των υποδομών, της υγείας και της ενέργειας, ενώ συμφώνησαν σε συνεργασία στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τροφίμων και της γεωργίας. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα, το Άμπου Ντάμπι σκοπεύει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια (8,94 δισ. ευρώ) στη γείτονα. Τη διάθεση αυτού το ποσού ανακοίνωσε ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού επενδυτικού ταμείου των ΗΑΕ, Mohammed Hassan Al Suwaidi.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Άγκυρα και η συνάντηση του με τον Ερντογάν -στην πρώτη μετά από δέκα χρόνια συνάντηση ανώτατου επιπέδου μεταξύ των δυο χωρών- χαρακτηρίζεται από τα τουρκικά ΜΜΕ ως μεγάλο βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων των δυο χωρών.

Η κίνηση αυτή θεωρείται σωτήρια για το καθεστώς Ερντογάν που αναζητά εναγωνίως επενδύσεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον σεΐχη στο προεδρικό μέγαρο, με τους δύο ηγέτες να υπογράφουν μια σειρά από συμφωνίες.

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με επίκεντρο τους τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Ανυπομονώ να εξερευνήσω νέες ευκαιρίες συνεργασίας προς όφελος των δύο εθνών μας και προώθησης των αμοιβαίων αναπτυξιακών μας στόχων» έγραψε στο Twitter o πρίγκιπας διάδοχος των ΗΑΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.