ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκκληση Φον ντερ Λάιεν στους Ευρωπαίους για την αναμνηστική δόση

17:23 - 25 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Έκκληση Φον ντερ Λάιεν στους Ευρωπαίους για την αναμνηστική δόση
Μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τους Ευρωπαίους να κάνουν την αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει, «οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό».

Ακόμα συμπληρώνει ότι «ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 σώζει χιλιάδες ζωές στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλά, ένα νέο κύμα μας "χτυπά" και πρέπει να επιταχύνουμε περαιτέρω τον εμβολιασμό. Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε αρκετές δόσεις εμβολίων».

Επίσης προανήγγειλε ότι «μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, η Ευρώπη θα έχει παραδώσει 1 δισ. δόσεις στα κράτη-μέλη. Και ένα άλλο σημαντικό νέο είναι ότι θα πρέπει να κάνετε την αναμνηστική δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό. Πρέπει να διατηρήσουμε την ανοσία των εμβολιασμένων ατόμων»

Στο μήνυμά της λέει ακόμα ότι «οι οργανισμοί της ΕΕ συνιστούν τώρα ενισχυτικές δόσεις για όλους τους ενήλικες. Οι αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο προστασίας από τον αρχικό εμβολιασμό. Θα αποτρέψουν πολλές νοσηλείες και θανάτους. Πρέπει να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Και καταλήγει: «Το ένα τέταρτο των ενηλίκων στην ΕΕ δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένοι. Εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, κινδυνεύετε να έχετε σοβαρά συμπτώματα COVID-19. Ο εμβολιασμός προστατεύει εσάς και τους άλλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.